WordPress

WordPress

when words are not enough for life

Ne iubim in barometre
     media: 5.00 din 2 voturi

postat de onishor in 2007-11-24 22:49

Avem o universitate minunata, sintem mai mult decit multumiti de ea. Asta reiese din ultimul baromteru de opinie realizat la noi in ograda. Le-am iertat pina si pe secretarele mereu ocupate de la ora zece si cinci minute pina la 12 fara cinci. Poate ca salile de curs ne mai scot putin din sarite dar dupa ce se vor finaliza lucrarile de renovare vom fi gata sa spunem in gura mare ca avem toate conditiile din lume sa venim cu drag la scoala. Vom uita pina si de frigul indurat in salile Corpului E, vom uita si de acea zi ploioasa cind apa curgea siroaie printre crapaturile de la tocul ferestrei.

Avem si reprezentanti de baza, ai nostri,ai studentilor, acolo sus intre oamenii mari din conducerea Universitatii. Nu prea ii cunostem, dar nu ne intereseaza prea mult atita timp cit stim ca sint. Ce fac ei acolo pentru marea tagma studenteasca de la „Cuza”? Nu stim nici asta. Au luat cuvintul „in plen” cam tot de atitea ori de cite a luat cuvintul si senatorul de Botosani in Parlament. Se gatesc si pregatesc in fiecare joi a lunii pentru sedinta in care ei vor apara interesele celor din rindul carora vin. Acum au functie, lucreaza pentru binele institutiei. Costumul de sedinta nu se compara cu uniforma de „scoler” la fel cum nici vladica nu-i tot una cu opinca. E ca functia de primar : important este sa stii sa vorbesti nu sa legi cuvintele si mai ales sa ai in spate o organizatie similara partidului politic. Pina si figurantul de la teatru de crede mare actor cu pretentii de premii.

Cercetarea e departe de noi, studentii, dar ne bucuram locuri fruntase in clasamente mondiale. Parca ne creste inima sa spunem ca sintem de la „Cuza” cind citim cite un articol pe tema asta. Biblioteca unui seminar matematic, pe baza careia s-a facut amar de cercetare, am desfiintat-o in doi timpi si trei miscari trecind-o in spatiul virtual, doar trebuie sa ne modernizam si noi ca am depasit era cartilor acoperite de colb.

Nu prea avem timp sa stim toate aceste amanunte pentru ca nu ne vedem capul alergind de la un secretraiat la altul ca sa ne lamurim care-i faza cu specializarea complemenatara, ca pina la urma sa raminem, la fel ca cetateanul turmentat, cu intrebarea: „Si eu la ce facultate sint?”. Si totusi nici asta nu conteaza, oricum poti invata ce vrei tu, studentule, pentru ca avem o universitate minunata.


Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare